Almanya, İran ve İsrail Arasındaki Gerilimden Endişeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, İran ile İsrail arasındaki artan gerilimden büyük endişe duyduklarını belirtti. Fischer, düzenlediği basın toplantısında ülkesinin bu konudaki görüşlerini paylaştı. “Orta Doğu’daki durum şu anda son derece gergin. Büyük endişeyle izliyoruz.” şeklinde konuşan Fischer, kriz ekibinin durumu yakından takip ettiğini ve tüm senaryolara hazır olduklarını vurguladı.

Berlin’de kriz durumuna karşı hazırlıklı olduklarını belirten Fischer, “Başka bir ciddi askeri çatışmayı önlemek amacıyla gerilimi düşürmeye katkıda bulunmak için her şeyi yaptıklarını” ifade etti.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile yaptığı telefon görüşmesinde “bugünlerde Orta Doğu’da bölgesel gerilimin önlenmesi için tüm diplomatik telefon hatlarının çalıştığını” belirtti. Baerbock, “Artık kimse yangına körükle gidemez. Gerçekte hiç kimse sonuçları tamamen öngörülemeyen bir yangınla ilgilenemez. Bölgedeki tüm aktörleri sorumlu ve itidalli davranmaya çağırıyorum.” şeklinde konuşarak, İran’la görüştüğünü de dile getirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise Tahran’ın İsrail’e karşı bir saldırı başlatması durumunda doğrudan İran’ı vurma tehdidinde bulunmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Almanya, İran ve İsrail Arasındaki Gerilimden Endişeli

Almanya, İran ve İsrail Arasındaki Gerilimden Endişeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!