AA AB Konseyinden Filistin Yaptırımları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA AB Konseyi, Filistinlilere yönelik ciddi insan hakları ihlallerinden sorumlu tutulan kişilere ve kuruluşlara yaptırım kararı aldı.

AA AB Konseyinden Filistin Yaptırımları

Yaptırım Kararı Alanlar:

  • 1. Lehava: Radikal sağcı Yahudi üstünlüğü yanlısı olarak bilinen bu kuruluş, Filistinlilere yönelik şiddet eylemleriyle tanınıyor.
  • 2. Hilltop Youth: Filistinlilere karşı saldırılarda bulunan üyelerden oluşan bu kuruluş da yaptırım kararı alanlar arasında yer alıyor.
  • 3. Meir Ettinger: Hilltop Youth’un önde gelen isimlerinden biri olan Ettinger, 2015 ve 2023 yıllarında Filistinlilere karşı ölümcül saldırılara karıştı.
  • 4. Elisha Yered: Yine Hilltop Youth üyesi olan Yered de ölümcül saldırılara karıştığı gerekçesiyle yaptırım listesine dahil edildi.
  • 5. Neria Ben Pazi: 2021’den bu yana Filistinlilere karşı defalarca saldırıda bulunmakla suçlanan Ben Pazi, yaptırım kararı alanlar arasında yer alıyor.
  • 6. Yinon Levi: Çok sayıda şiddet eylemine katıldığı belirtilen Levi de yaptırım listesine alındı.

Yaptırımlar arasında, varlıkların dondurulması, ekonomik kaynaklardan faydalanılmasının yasaklanması ve seyahat yasağı gibi önlemler bulunuyor.

AA AB Konseyinden Filistin Yaptırımları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!