Yunan Adalarına Kapıda Vize Uygulaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’in görüşmesi sonucunda Türk turistlere Yunan adalarına giriş için kapıda vize uygulaması başladı. 2023 Aralık’ında Atina’da gerçekleşen görüşmelerin ardından Türk vatandaşları, bazı Ege adalarını ziyaret etmek için ekspres vize alabilecekler.

Başvurular Başladı

Başvurular Başladı

İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adaları için 30 Mart itibarıyla başlayan uygulamaya, diğer adalar da yakın zamanda dahil edilecek. Kapıda vize için gerekli evraklar, Schengen vizesi kadar detaylı olmasa da 7 gün öncesinden hazırlanarak yetkili acentelere teslim edilmelidir.

Yunan Adalarına Kapıda Vize Uygulaması

Vize İçin Gerekli Belgeler

Vize İçin Gerekli Belgeler

  • Geçerli bir pasaport fotokopisi
  • 3 adet fotoğraf
  • Elektronik ortamda doldurulmuş başvuru formu
  • Onaylı otel rezervasyonu ve gidiş-dönüş gemi bileti
  • Seyahat sigortası belgesi

Evraklar, adaya geçiş noktalarında yetkili birimlere teslim edilebilir. Ancak girişlerde bekleme yaşanmaması için evrakların seyahat acentelerine önceden teslim edilmesi tavsiye edilmektedir.

“Hangi adadan giriş yaptıysanız o adadan çıkış yapmanız gerekmektedir. Adalardaki tatil planlamalarınızı buna göre yapmalısınız.”

Vizenin ücreti 60 euro olup, her bir ada ziyareti için 1 ila 7 gün arasında geçerli olacak. Yeşil pasaport ve Schengen vizesi sahipleri bu uygulamadan muaf tutulmaktadır. Unutmayın, daha önce ret almış kişiler kapı vizesi alamazlar!

Yunan Adalarına Kapıda Vize Uygulaması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Yunan Adalarına Kapıda Vize Uygulaması

Yunan Adalarına Kapıda Vize Uygulaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!