Yozgat’ta Köyde Hayvancılık Projesiyle Başarı Hikayesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Köyümde yaşamak için bir ‘SÜRÜ’ nedenim var’ projesi, kırsalda yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi ve köyden kente göçü engellemeyi hedefliyor.

Devlet Desteğiyle Hayvan Varlığı 5 Katına Çıktı

Proje kapsamında destek alarak hayvan varlığını artıran 41 yaşındaki Celal Yazır, 14 olan küçükbaş hayvan sayısını önce 100’e, daha sonra da 500’e çıkartmayı başardı. Yazır, şimdi bu sayıyı bin adede çıkarmayı hedefliyor.

Köyde Yeniden Doğan Bir Hayat

Köyde Yeniden Doğan Bir Hayat

Bozok Üniversitesi’nden mezun olan Yazır, öğretmenlik deneyiminin ardından 2018 yılında köyüne tamamen yerleşerek hayvancılıkla uğraşmaya başladı. Hayvan sevgisiyle dolu olan Yazır, köy hayatını tercih ederek koyunculuk serüvenine başladı.

Yazır, proje sayesinde devletin sağladığı desteklerle hayvanlarını çoğaltarak günümüzde 500 küçükbaş hayvana sahip. Hayvanlarını günlük olarak meraya çıkaran Yazır, hedeflerinin bu sayıyı daha da artırarak bin adede ulaşmak olduğunu belirtiyor. Devletin projelere verdiği desteklerin hayatlarını nasıl değiştirdiğini vurgulayan Yazır, köyde yaşamanın verdiği huzurun tarifsiz olduğunu ifade ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Yozgat’ta Köyde Hayvancılık Projesiyle Başarı Hikayesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!