Yabancı Yatırımcılar Türk Menkul Kıymetlerine İlgilerini Artırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri’ne göre, yurt dışında yerleşik kişilerin Türk menkul kıymetlerine olan ilgisi artmaya devam ediyor.

Yatırımların Detayları

5 Nisan haftasında yurt dışında yerleşik kişiler, 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Son 3 haftada yapılan alımların toplamı ise 1 milyar 59 milyon doları buldu. Bu durum, aralıktan bu yana en güçlü yabancı yatırımcı alımını temsil ediyor.

Yatırımcılar, 5 Nisan haftasında ayrıca 86,4 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 37,5 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senedi (ŞBS) aldı.

Varlık Stokları

Varlık Stokları

Yurt dışında yerleşik kişilerin, 29 Mart itibarıyla 34 milyar 69,9 milyon dolar olan hisse senedi stoku, 5 Nisan’da 36 milyar 571,1 milyon dolara yükseldi. DİBS stoku ise aynı dönemde 2 milyar 386,1 milyon dolardan 2 milyar 483,2 milyon dolara çıktı. ŞBS stokları ise 112,5 milyon dolardan 151,9 milyon dolara yükseldi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Yabancı Yatırımcılar Türk Menkul Kıymetlerine İlgilerini Artırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!