Vergi Beyanı Dönemi ve İstatistikler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyen mükellefleri tespit ederek cezai işlem uygulamadan önce “pişmanlık” imkanı sunuyor. Geçen yıl elde edilen gelirlere ilişkin beyan döneminde 1 milyon 811 bin mükellef beyanname verirken toplamda 399,2 milyar lira matrah ve 126,9 milyar lira vergi beyan edildi. Beyanname sayısında yüzde 27, matrah miktarında yüzde 107 ve vergide yüzde 101 artış yaşandı.

Beyanname Vermeyen Mükellefler ve Pişmanlık İmkanı

Beyanname Vermeyen Mükellefler ve Pişmanlık İmkanı

GİB, beyan dönemi sonrasında kira, ücret ve değer artış kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 362 bin mükellef, iş yeri kira gelirini beyan etmeyen 15 bin mükellef ve tapudaki satıştan gelir elde eden 32 bin mükellefi tespit etti. Ayrıca, ücret gelirlerini beyan etmeyen 13 bin 100 mükellef de belirlendi. Vergi dairelerine bildirilerek cezai işlem uygulanması öncesinde, mükelleflere pişmanlıkla beyanda bulunma imkanı sunulmaktadır.

Pişmanlıkla bildirim yapma imkanı: 2023’te kira geliri, ücret ya da değer artış kazancı elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefler, vergi dairelerine bildirilmeden önce pişmanlıkla beyanname vererek vergi cezası almadan vergilerini ödeyebilirler. Beyannameler Hazır Beyan Sistemi üzerinden verilerek ödemeler de çevrim içi olarak gerçekleştirilebilir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Vergi Beyanı Dönemi ve İstatistikler

Vergi Beyanı Dönemi ve İstatistikler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!