Türkiye Futbol Federasyonu ve Avrupa’nın Beş Ülkesi VAR Konusunda Anlaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA ve Avrupa’nın beş ülke federasyonu ile yaptığı görüşmeler sonucunda heyecan verici bir karara vardı!

Bu sezonun geri kalanında Süper Lig’in kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemler (VAR) görev alacak. Bu karar, futbolseverleri heyecanlandırdı ve merak uyandırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Avrupa'nın Beş Ülkesi VAR Konusunda Anlaştı

İngilizce iletişim Kurulacak

TFF’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA ve Avrupa’nın 5 ülke federasyonu ile yaptığı görüşmeler sonucunda, Süper Lig’in 32. haftasından sezon sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemler (VAR) görev alacak.

TFF tarafından sadece Avrupa’nın üst düzey liglerinden olan İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi.

Yabancı Video Yardımcı Hakemlerin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle, Video Yardımcı Hakemlerin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak.

3 Maçta Görev Alacak

Süper Lig’in 32. haftasında yabancı Video Yardımcı Hakemler (VAR) ataması yapılacak maçlar şu şekilde:

  • Ankaragücü – Gaziantep Futbol Kulübü
  • Fatih Karagümrük – Fenerbahçe
  • Alanyaspor – Galatasaray

Türkiye Futbol Federasyonu ve Avrupa’nın Beş Ülkesi VAR Konusunda Anlaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!