Trump ve Biden Arasındaki Seçim Yarışı Kızışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetçilerin aday adayı Donald Trump, 5 Kasım 2024’te yapılacak seçimlerde Başkan Joe Biden’ın koltuğunu geri almak için iddialı bir kampanya yürütüyor. Ancak Newsweek dergisinin aktardığına göre, Trump henüz kilit eyaletlerde Biden’ın gerisinde bulunuyor.

Trump’ın kampanyası son haftalarda hız kazanırken, Biden’ın yeniden seçilme umutlarının yılın başında “zor” göründüğü ifade ediliyor. Biden’ın Birliğin Durumu konuşmasının ardından yapılan anketlerde Demokrat siyasetçinin oy oranında artış olduğu belirtiliyor.

Demokratlarda Biden İyimserliği

Demokratlarda Biden İyimserliği

Biden’ın kampanya ekibinin özverili çalışmaları, Trump’ı alt etme ihtimalini arttırıyor. Pensilvanya Eyalet Senatörü Sharif Street, “İhtiyatlı iyimserim. İşler yolunda görünüyor ama fazla heyecanlanamayız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Biden’ın Altyapı Avantajı

Öte yandan Trump’ın kampanya ekibi, bazı önemli eyaletlerde Cumhuriyetçi aday adayının önde olduğunu gösteren son anketlere atıfta bulunarak, seçimi kazanmak için “güçlü iyimserlik” sergiliyor. Biden’ın kampanya ekibinin personel ve altyapı avantajının, Trump’a kıyasla en çok Pensilvanya, Michigan ve Wisconsin eyaletlerinde görüldüğü belirtiliyor.

Üç Eyalette Yakın Takip

  • Bu üç eyalet, son iki başkanlık seçiminin sonucunu şekillendirdiği gibi, 2024’te de çekişmeli bir yarışa sahne olması bekleniyor.

Trump ve Biden Arasındaki Seçim Yarışı Kızışıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!