Milli Savunma Bakanlığı Basın Toplantısı ve Oy Kullanma Olayı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı, düzenlediği haftalık basın bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin konuları ele aldı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda, yerel seçimlerde askerlerin oy kullanmasına ilişkin yaşanan olay da ele alındı.

MSB Kaynakları Açıklama Yaptı:

“18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Anayasamız ve ilgili mevzuat kapsamında silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler oy kullanamazlar. Diğer profesyonel askeri personel ise vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları çerçevesinde kullanmaktadır.”

Olayın Gelişimi:

  • Seçim gününde vatandaşlar sandık başına giderken, güvenlik güçlerinin oy kullanması DEM Partisi seçmenlerini rahatsız etti.
  • DEM Partisi seçmenleri, askerlere hakaret ederek saldırgan davranışlarda bulundu. “Onursuzlar, haysiyetsizler” şeklinde sözlü saldırılarla tansiyon yükseldi.
  • Güvenlik güçleri duruma müdahale ederek, askerlere saldıran şüphelileri tespit etti ve gözaltına aldı.
  • Polise direnen saldırganlar tek tek gözaltına alındı ve hukuki işlem başlatıldı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Toplantısı ve Oy Kullanma Olayı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!