Mars Numune İade Programı ve Perseverance Mars Keşif Aracı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perseverance Mars Keşif Aracı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından geliştirilen Perseverance (Azim) aracı, 30 Temmuz 2020’de fırlatıldı ve 18 Şubat 2021’de Mars’ın Jezero Krateri’ne iniş yaptı. Bu araç, Mars’taki jeolojik süreçleri, yaşanabilirliği ve geçmişte olabilecek biyolojik izleri araştırıyor. Ayrıca çeşitli örnekler topluyor.

Mars Numune İade Programı

Mars Numune İade Programı

NASA, Mars’tan toplanan örnekleri Dünya’ya getirmeyi planlarken Lockheed Martin Space ile işbirliği yaparak bir roket geliştirecek. Bu roket, Mars Numune İade Programı kapsamında, güvenli bir şekilde örneklerin Dünya’ya getirilmesini sağlayacak.

Mars Numune İade Süreci

Örneklerin Dünya’ya getirilmesi için Perseverance aracı tarafından toplanan numuneleri Mars yüzeyinde alacak MAV isimli roket, daha sonra Earth Return Orbiter (ERO) aracıyla birlikte Dünya’ya doğru yola çıkacak. Bu süreç oldukça karmaşık ve ilk kez başka bir gezegenden örnek getirmek için roket fırlatılacak.

Programın Zorlukları

Programın Zorlukları

Mars Numune İade Programı’nın karmaşıklığı, masrafı ve başlangıçta belirlenen geri dönüş tarihinin ertelenmesi gibi zorluklarla karşılaşmaktadır. NASA’nın bütçe kısıntıları da programın ilerleyişini olumsuz etkilemektedir.

Gelecek Planları ve Beklentiler

Gelecek Planları ve Beklentiler

NASA’nın Mars’tan getirilecek örneklerin astronotların Mars’a gidişine yardımcı olabileceği ve önemli bilgiler sağlayabileceği düşünülmektedir. Programın hızlı ve daha ekonomik bir şekilde tamamlanması için NASA, yeni fikirlerle açık bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Mars Numune İade Programı ve Perseverance Mars Keşif Aracı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!