Kripto Para Düzenlemesi ve Etkileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paraların popülaritesi gün geçtikçe artıyor. Bitcoin gibi en popüler kripto paranın yanı sıra diğer dijital varlıklar da yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ülkeler, bu artan talebe karşı düzenlemeler yapmaya başladı. Türkiye’de de kripto para düzenlemesi gündemde ve TBMM’de ele alınıyor.

Kripto Varlıkların Sermaye Piyasası Araçları Olarak Değerlendirilmesi

Kripto Varlıkların Sermaye Piyasası Araçları Olarak Değerlendirilmesi

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Beyhan Yaslıdağ’a göre, kripto para düzenlemesi kapsamında en önemli değişikliklerden biri, kripto varlıkların artık sermaye piyasası araçları olarak değerlendirilip işlem görebilir hale gelmesidir. Yaslıdağ’ın verdiği bilgilere göre, taslakta kripto paranın tanımından izinsiz platformlara verilecek cezalara kadar 30 farklı madde bulunmaktadır.

Kripto Para Düzenlemesi ve Etkileri

  • Kripto varlıkların tanımı ve sınıflandırılması
  • İzinsiz platformlara yönelik cezalar
  • Yatırımcı korumaya yönelik düzenlemeler
  • SPK ve BDDK’nın rolü
  • Kitle fonlaması ile alım-satım imkanı
  • Cezai yaptırımlar ve iflas durumları

Yaslıdağ’a göre, düzenlemenin amacı pandemi sürecinde ortaya çıkan uygun olmayan platformların engellenmesi, yatırımcıların korunması ve işin yasal zemine oturtulmasıdır. Meclis’te görüşülecek olan düzenleme, kripto varlıkların gelecekte nasıl işlem göreceğini ve yatırımcıların haklarını nasıl koruyacağını belirleyici olacaktır.

Kripto Para Düzenlemesi ve Etkileri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!