İtfaiye Raporu Detayları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHA Gayrettepe’de 16 katlı binanın eksi bir ve eksi ikinci katlarında faaliyet gösteren bir gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada çıkan yangına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Avrupa Yakası İtfaiye Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre:

İtfaiye Raporu Detayları

Olay Anında Yaşananlar

Olay Anında Yaşananlar

Rapora göre, yangın sırasında kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda, Masquerade isimli iş yerinin içerisinde çok sayıda malzemenin zarar gördüğü belirlendi. Ahşap kaplama malzemeler, izolasyon malzemeleri, ses yalıtım malzemeleri, aydınlatma malzemeleri, elektronik cihazlar, ofis malzemeleri ve sahne üzerinde bulunan vinç motorları kısmen yanarak zarar görmüş.

“Elektrik panolarında patlamalar meydana geldi”
Yangın sırasında elektrik panolarında patlamaların meydana geldiği ve dumanın yoğun olduğu belirtilmiş.

“Otopark kısmında yoğun duman oluştu”
İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmaları sırasında otopark kısmında yoğun dumanın oluştuğunu tespit etmiş ve vanitilasyon aracıyla duman tahliyesi yapılmış.

“Mal kabul bölümü girişinde yanmaya dayalı ağır tahribat ve deformasyon oluştu”
Yangın sonrası yapılan incelemelerde, gece kulübünün mal kabul bölümünde ağır tahribat ve deformasyonun yaşandığı rapor edilmiş. Elektrikli kaynak makinesi, metal kesme motoru ve oksijen tüpleri gibi malzemelerin bulunduğu belirtilmiş.

İtfaiye Raporu Detayları

“Acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhaları yok, yangın söndürme sistemi çalışmıyor”
İtfaiye raporunda, iş yerinde acil durum aydınlatmaları ve yönlendirme levhalarının eksik olduğu, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı bilgisi yer almış. İtfaiye ekipleri dumandan etkilenen çalışanları dışarı çıkartıp sağlık ekiplerine teslim etmişler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İtfaiye Raporu Detayları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!