İsrail Başbakanı Netanyahu’ya İstifa Baskısı Artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de devam eden ölümcül Gazze saldırıları nedeniyle Başbakan Netanyahu üzerindeki istifa baskısı giderek artıyor. Son kamuoyu araştırmaları, halkın Netanyahu hükümetine olan memnuniyetsizliğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Yapılan yeni bir anket çalışması, Ulusal Birlik Partisi Lideri Benny Gantz’ın, bugün seçim yapılsa Netanyahu’yu geçerek tek başına koalisyon kuracak güce ulaştığını gösteriyor.

İsrail’de Yapılan Son Seçim Anketi

İsrail'de Yapılan Son Seçim Anketi

Ankete göre, Benny Gantz’ın partisi mevcut 12 sandalyesini 32’ye çıkarıyor. Aynı şekilde muhalefet lideri Yair Lapid’in Yesh Atid partisi de üç sandalye daha alarak 15 sandalyeye ulaşıyor. Buna karşın Başbakan Netanyahu’nun Likud partisi ise 120 sandalyeli mecliste iki sandalye kaybederek 17 sandalyeye geriliyor.

Netanyahu ve Likud Partisi

İsrail basınına göre, 4 Nisan’da yapılan söz konusu anketin sonuçlarına göre Netanyahu’nun popülaritesinde bir düşüş yaşanmaktadır. Bu durum, ülkede siyasi dengelerin değişebileceğine işaret etmektedir.

Refah Kentine Kara Saldırı Hazırlığı

Netanyahu’nun istifa çağrılarına rağmen Refah kentine kara saldırısı hazırlıkları yapıldığı belirtilmektedir. Bu durum, ülkede siyasi gerilimleri artırabilir ve uluslararası ilişkileri etkileyebilir. ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ise Netanyahu’yu bu hamlesinden vazgeçirmeye çalışmaktadır.

İsrail Başbakanı Netanyahu’ya İstifa Baskısı Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!