Güneş Tutulması Olayı: 8 Nisan 2024

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yılın ilk büyük astronomi olayı olan Güneş tutulması, 8 Nisan tarihinde gerçekleşti. Ay’ın, Dünya ile Güneş arasından geçmesi sonucunda oluşan bu doğa olayı, Meksika, ABD ve Kanada gibi bölgelerde izlendi. Yaklaşık 186 kilometre genişliğindeki bir koridorda gerçekleşen tam Güneş tutulması, insanlara eşsiz bir görsel şölen sunarken, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli astronotlar da uzaydan bu olayı fotoğrafladılar.

Güneş Tutulması Olayı: 8 Nisan 2024

Astronotlar Uzaydan Gözlemledi

Güneş Tutulması Olayı: 8 Nisan 2024

Kuzey Amerika’daki insanlar Dünya üzerinden tutulmayı heyecanla izlerken, uzaydan ise astronotlar bu anları ölümsüzleştirdiler. Güneş’in Ay tarafından kısmen örtüldüğü görüntüler, Dünya’nın bir bölümünün kısa süreliğine karanlığa büründüğünü gösterdi. Tam Güneş tutulması, Kuzey Amerika’dan geçen 6 bin 500 kilometrelik bir rota üzerinden izlenebildi. Bu rota boyunca, tutulmanın etkileri en net şekilde görüldü.

Güneş Tutulması Olayı: 8 Nisan 2024

Çoğu kişi, nadir görülen bu olayı yakından izlemek için uzun yollar kat etti ve şehirlerindeki parçalı Güneş tutulmasını da izleme fırsatı buldu. Güneş tutulmaları, her defasında insanlara doğanın büyüleyici gücünü hatırlatırken, astronomi meraklıları için unutulmaz anılar yaratıyor.

Güneş Tutulması Olayı: 8 Nisan 2024

Güneş Tutulması Olayı: 8 Nisan 2024

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!