Google Çalışanlarının İsrail’e Yapay Zeka Teknolojisi Protestosu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Protestolar ve Tepkiler

Protestolar ve Tepkiler

Google’ın İsrail’e gelişmiş yapay zeka teknolojisi satmasını içeren “Nimbus Projesi” anlaşması, Google çalışanlarının tepkisine neden oldu. Çalışanlar, bu teknolojinin Filistinlilerin daha fazla izlenmesine ve yasa dışı verilerin toplanmasına yol açabileceğini düşünüyor.

Aralarında Google çalışanlarının da bulunduğu bir grup, Sunnyvale ve New York’taki Google tesislerinde protesto gösterileri düzenledi. Bazı çalışanlar, Google Cloud CEO’sunun ofisini ziyaret ederek tepkilerini iletti.

Google, protestolara karışan çalışanların kartlarını iptal edip idari izne çıkardı. Olayların büyümesi üzerine polis çağrıldı ve bazı çalışanlar tutuklandı. Şirket, olaylara karışan 28 çalışanın işine son verdi.

Nimbus Projesi ve Detayları

Nimbus Projesi ve Detayları

Nisan 2021’de İsrail ile Google ve Amazon arasında imzalanan Nimbus Projesi, İsrail’e çeşitli bulut bilişim hizmetleri sunmayı amaçlıyor. Projenin detayları hakkında kamuoyuna fazla bilgi verilmezken, Google ve Amazon çalışanları tarafından detaylar sızdırılmıştı.

Proje kapsamında, İsrail’e yapay zeka ve bulut bilişim desteği sağlanacak. Bu teknolojilerin nasıl kullanılacağına dair ayrıntılar net olmasa da, belgelerde sistemlerin yüz algılama, duygu analizi, nesne izleme gibi yeteneklere sahip olduğu belirtiliyor.

Yapay Zeka Teknolojisinin Potansiyel Etkileri

Nimbus Projesi kapsamında sunulan yapay zeka teknolojisinin, Filistinlilerin izlenmesini kolaylaştırabileceği ve kişisel verilerin yasa dışı olarak toplanabileceği endişeleri bulunuyor. Sistem, fotoğraf ve görüntüler üzerinden insanları tanımlayabilir ve konumlarını tespit edebilir.

İsrail ordusunun veri tabanıyla entegre edildiğinde, bu teknolojinin askeri amaçlarla kullanılması, istihbarat toplama ve hedef belirleme süreçlerini optimize edebilir.

Google Çalışanlarının İsrail’e Yapay Zeka Teknolojisi Protestosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!