G20 Ekonomilerinin Katkısı ve Küresel Ekonomide Türkiye’nin Yeri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

G20 Ekonomilerinin Katkısı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda gelişmekte olan piyasa ekonomilerinin küresel ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Rapora göre, Türkiye de dahil olmak üzere G20’nin gelişmekte olan piyasa ekonomileri artık küresel ekonomik aktivitenin yaklaşık %30’unu ve küresel ticaretin yaklaşık dörtte birini oluşturuyor.

Küresel Ekonomide Türkiye’nin Yeri

G20’nin gelişmekte olan pazarlarından özellikle Arjantin, Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Türkiye’nin küresel gayrisafi yurt içi hasıladaki payları son 20 yılda 2 katından fazla artarak küresel ekonomiye daha fazla entegre olmuştur.

Politika Çerçevelerinin Önemi

IMF raporunda, G20’nin gelişmekte olan piyasa ekonomilerindeki şokların diğer gelişmekte olan piyasaları ve gelişmiş ekonomileri nasıl etkilediği ele alınmıştır. Politika yapıcılar, gelişmekte olan piyasalardan kaynaklanabilecek büyük şoklara karşı tedbirleri korumalı ve politika çerçevelerini güçlendirmelidir.

G20 Ekonomilerinin Katkısı ve Küresel Ekonomide Türkiye’nin Yeri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!