Fenerbahçe Başkanı Göbeklitepe’yi Keşfetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yarın oynanacak Süper Kupa maçı için Şanlıurfa’ya geldi. Ancak bu seyahati sadece maç için değil, aynı zamanda tarihin derinliklerine yolculuk yapmak için fırsata dönüştürdü.

Ailece Göbeklitepe Macerası

Ailece Göbeklitepe Macerası

Özbek, eşi Mesude Özbek, gelini Gözde Özbek ve torunları Hasan ve Zeynep Özbek ile birlikte Göbeklitepe’yi ziyaret etti. Mihmandarları eşliğinde ören yerindeki kazı çalışmalarını incelediler ve arkeolojik eserler hakkında bilgi aldılar. Aile, bu özel anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kökeni 12 Bin Yıl Öncesine Dayanıyor

Kökeni 12 Bin Yıl Öncesine Dayanıyor

Göbeklitepe, Şanlıurfa’nın Örencik Mahallesi yakınlarında bulunuyor ve ilk kez 1963 yılında keşfedildi. 1986’da ise tarlasını süren bir çiftçi tarafından bulunan heykel, bu antik yerleşim yeri hakkında daha fazla ilgi çekmesine neden oldu. Neolitik döneme ait olan Göbeklitepe’de, 40-60 ton ağırlığında yabani hayvan figürlü “T” biçimli dikili taşlar ve dünyanın en eski tapınak kalıntıları bulunuyor. Göbeklitepe, 2018’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edildi ve 12 bin yıl öncesine ait izleri günümüze taşıyor.

Fenerbahçe Başkanı Göbeklitepe’yi Keşfetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!