Dünya Bankası ve Türkiye İşbirliği: Yeni Finansman Paketi ve Özel Sektör Desteği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Bankası ve Türkiye İşbirliği

Dünya Bankası, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine destek sağlamak amacıyla hazırlanan yeni “Ülke İşbirliği Çerçevesi”ni (CPF) duyurdu. Türkiye’nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Dünya Bankası Grubu’nun ülkenin ekonomisine ve kalkınmasına katkıda bulunan CPF’nin detayları paylaşıldı.

Yeni Finansman Paketi ve Özel Sektör Desteği

Yeni Finansman Paketi ve Özel Sektör Desteği

Dünya Bankası tarafından sunulan CPF kapsamında Türkiye’ye yönelik 18 milyar dolarlık yeni finansman paketinin yaklaşık 12 milyar dolarının özel sektöre ayrılacağı belirtildi. Bu destek, özel şirketlerin küresel pazarlarda rekabet edebilme ve yerel istihdam oluşturma kapasitelerini artırmayı hedefliyor. Açıklamalarda, özel sektöre yönelik desteğin CPF’nin ana hedeflerinden biri olduğu vurgulandı.

Ayrıca, CPF kapsamındaki finansmanın geri kalan kısmının ise geçmiş yıllarda yaşanan doğal afetlerin etkilerinin azaltılması, enerji güvenliğinin artırılması, iklim değişikliği ile mücadele ve çevresel sorunların ele alınması gibi alanlara yönlendirileceği açıklandı.

Öte yandan, Dünya Bankası yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, “Doküman neyi finanse edeceğimiz ve neyi finanse etmeyeceğimiz konusunda net” ifadesinin kullanıldığı belirtildi. Bu durumun, proje ve programların şeffaf bir şekilde yönetilmesi ve finansmanın doğru alanlara yönlendirilmesi açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Dünya Bankası Grubu, Türkiye için hazırlanan CPF’nin detaylarını geçtiğimiz haftalarda paylaşmıştı. 2024-2028 mali yıllarını kapsayan işbirliği çerçevesinin üretkenlik artışı, istihdam ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması, doğal afetlere karşı dirençliliğin sağlanması gibi kalkınma hedeflerine odaklanacağı bildirilmişti. Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Dünya Bankası ve Türkiye İşbirliği: Yeni Finansman Paketi ve Özel Sektör Desteği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!