Düğün Sezonu Hareketleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahar aylarıyla birlikte düğün sezonu da açıldı. Kuyumcu, gelinlikçi, düğün salonları, mobilyacılar, beyaz eşyacılar gibi birçok sektör hareketleniyor. İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, düğün sezonunda önemli yeri olan salonların son durumunu değerlendirdi.

Nisan, Mayıs ve Haziran Aylarındaki Doluluk Oranları

Adem Sönmez, Ramazan ayında düğünlerde bir yavaşlama olduğunu belirterek, bayram sonrası nisan, mayıs ve haziran aylarındaki doluluk oranlarının çok önceden yüzde 70-80 civarına yükseldiğini ifade etti.

“Çiftler Düğün Yapmaktan Çekiniyor”

Bazı çiftlerin masraflar nedeniyle düğün yapmaktan çekindiğini dile getiren Sönmez, kültür gereği düğünlerin sosyal yardımlaşmanın da bir parçası olduğunu vurguladı. Düğün salonları pandemi öncesi dönemdeki doluluk oranlarına ulaştı.

Düğün Salonları İçin KDV Oranları Düşürülsün Talebi

Düğün Salonları İçin KDV Oranları Düşürülsün Talebi

Sönmez, düğün salonları için KDV oranlarının düşürülmesi gerektiğini belirterek, eğlence değil hizmet sektöründe olduklarını ifade etti. Eğer KDV oranları düşürülürse fiyatlarında indirim yapabileceklerini ve evlenecek çiftlere katkı sağlanabileceğini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Düğün Sezonu Hareketleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!