Deniz Taşıtlarına Tanıtım Numarası Verilmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, deniz taşıtlarına tanıtım numarası verilmesini öngören bir karar aldı. Artık deniz taşıtlarına tanıtım numarası verilmesi zorunlu hale getirildi. Bu numaraların içeriği belirli kurallara tabi olacak.

Tanıtım Numarası İçeriği ve Tekil İmalatçı Kodu

Tanıtım Numarası İçeriği ve Tekil İmalatçı Kodu

Tanıtım numarasında, deniz taşıtının üretim yılı ve ayı ile imalatçının yerleşik olduğu ülke kodu yer alacak. Ayrıca, tanıtım numarasında bulunacak tekil imalatçı kodu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen kurallara göre tahsis edilecek ve kullanılacak.

  • Tekil İmalatçı Kodu Tahsisi: Tekil imalatçı kodunun tahsisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü (İdare) sorumlu olacak.
  • Avrupa Komisyonu Bildirimi: İdare, tekil imalatçı kodu tahsisine ilişkin Avrupa Komisyonu’na gerekli bildirimleri yapacak.
  • Ücret: Tekil imalatçı kodu için başvurulacak ücret 100 bin lira olup, bu ücret Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Dairesi Başkanlığı hesabına yatırılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Deniz Taşıtlarına Tanıtım Numarası Verilmesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!