Bayern Leverkusen Bundesliga’da İlk Kez Şampiyon!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bundesliga’nın 29. haftasında heyecan doruktaydı! Xabi Alonso’nun takımı Bayern Leverkusen, Ole Werner’ın yönettiği Werder Bremen’i ağırladı. Maç, Bay Arena’da nefesleri kesti ve ev sahibi Leverkusen, rakibini tam 5-0 mağlup ederek muazzam bir performans sergiledi.

Leverkusen Tarihinde İlk Kez Şampiyon Oldu!

Leverkusen Tarihinde İlk Kez Şampiyon Oldu!

Bayer Leverkusen, 119 yıllık tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonluğuna ulaştı! Bu zafer, taraftarlarına uzun süre unutamayacakları bir mutluluk yaşattı ve kulüp tarihine altın harflerle yazıldı. Bayern Münih’i 16 puan geride bırakarak zirveye yerleşen Leverkusen, 11 yıllık Bayern Münih şampiyonluk serisine son verdi.

Şampiyonluğa 5 Golle Ulaşıldı!

Şampiyonluğa 5 Golle Ulaşıldı!

Leverkusen’in zaferinde büyük pay sahibi olan goller şunlardı: Victor Boniface’in penaltı golü (25′), Granit Xhaka (60′), Florian Wirtz’in üç harika golü (68′, 83′, 90′). Bu goller, Leverkusen’in zafere giden yolunda büyük bir etki yarattı.

Leverkusen, Yenilgisiz Şampiyon!

Leverkusen, Yenilgisiz Şampiyon!

Bu sezon hiç mağlubiyet yüzü görmeyen Bayer Leverkusen, 43 resmi maçta da yenilgi yaşamadı. 29 lig maçında sadece 4 beraberlik alan ve 25 galibiyet elde eden takım, tarihi bir başarıya imza attı.

Xabi Alonso’nun İlk Lig Şampiyonluğu!

Xabi Alonso'nun İlk Lig Şampiyonluğu!

Geçen sezon Bayer Leverkusen’in başına geçen tecrübeli teknik adam Xabi Alonso, kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu bu sezon elde etti. Kendisi ve takımı için unutulmaz bir başlangıç oldu.

Şampiyon Leverkusen, Dortmund’la Karşılaşacak!

Şampiyon Leverkusen, Dortmund'la Karşılaşacak!

Ligde zirvede yerini sağlamlaştıran Leverkusen, 79 puana ulaşırken Werder Bremen ise 31 puanda kaldı. Bir sonraki hafta şampiyonluk sevinciyle sahaya çıkacak olan Leverkusen, deplasmanda Borussia Dortmund’a konuk olacak. Diğer yandan Werder Bremen evinde Stuttgart’ı ağırlayacak.

Bayern Leverkusen Bundesliga’da İlk Kez Şampiyon!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!