Balıkçılık Av Sezonu Sonlandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkçılık tutkunlarının heyecanla beklediği av sezonu, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için sona erdi. Ancak ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçılar için umut var.

Yasak Dönem ve İzinler

4,5 aylık av yasağı döneminde, Tarım ve Orman Bakanlığı izniyle kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapılabilir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise yasaktan muaf tutulacak.

Denetimler ve Sonuçlar

Geçen sezon, toplam 171 bin 219 denetim gerçekleştirildi. Yasalara uygun avcılık yapan balıkçıların haklarını korumak için 7 gün 24 saat esasıyla denetimler yapıldı. Kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konuldu ve 78 gemiye el konularak mülkiyeti kamuya geçirildi.

Bakanın Açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sezonun bereketli geçtiğini belirterek, balıkların üreme ve büyüme dönemlerindeki yasaklara uyulmasının önemine vurgu yaptı. Önümüzdeki sezon için sürdürülebilirlik esasına dayalı yeni kuralların uygulanacağını açıkladı.

Balıkçılık Av Sezonu Sonlandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!