Amerikalı Yahudi Yönetmen Steven Spielberg’den Güçlü Tepki

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA İsrail’in Gazze’de yaşattığı soykırıma bir tepki de Amerikalı Yahudi asıllı yönetmen Steven Spielberg’den geldi. ABD’deki USC Shoah Vakfı’nda bir konuşma yapan Spielberg, ötekileştirme, aşırıcılık ve radikalizmin toplumlar arasında “tehlikeli bir uçurum” oluşturduğunu dile getirdi.

Geçmişten Ders Almanın Önemi

“Geçmişi hatırlayamayanlar, onu tekrarlamaya mahkumdur” diyen Spielberg, yanlış bilgi, komplo teorileri ve cehaletin neden olduğu siyasi şiddetin durdurulmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Geçmişten ders alınması gerektiğini belirten Spielberg, “Geçmişi hatırlayamayanlar onu tekrarlamaya mahkumdur ve tarihin tekrarına mahkum olabileceğimiz, vahşet ve zulüm karşısında bir kez daha Yahudi olma hakkımız için savaşmak zorunda kalabileceğimiz konusunda giderek daha fazla endişeleniyorum.”

Yahudi bir ailenin çocuğu olarak ABD’nin Ohio eyaletinde dünyaya gelen Steven Spielberg, “7 Ekim’deki menfur eylemlere karşı öfkeli olabilir, aynı zamanda Gazze’de masum kadın ve çocukların öldürülmesini de kınayabiliriz” dedi.

Barış ve Karşılıklı Saygı Çağrısı

Barış ve Karşılıklı Saygı Çağrısı

Antisemitizmin ve her türlü nefretin yükselişini durdurmanın uygar dünyada demokrasinin geleceği açısından kritik öneme sahip olduğunu belirten Spielberg, barışa ve karşılıklı saygıya olan ihtiyacı dile getirdi. Spielberg, Yahudi bir ailenin çocuğu olarak 1946’da ABD’nin Ohio eyaletinde dünyaya geldi. Yönetmen Spielberg’ün soyadı ise Macar Yahudisi akrabalarının Avusturya’da yaşadığı Spielberg kentinden geliyor.

Amerikalı Yahudi Yönetmen Steven Spielberg’den Güçlü Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BirHaber - Haber - Haberler - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!