2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
featured

Anlaşmanın ilk adımı: Haseke’de entegrasyon süreci başladı

Haseke İç Güvenlik Komutanı Tuğgeneral Mervan el-Ali, Şam yönetimi ile YPG arasında varılan uzlaşma doğrultusunda, bölgedeki silahlı unsurların entegrasyonuna yönelik sürecin resmen hayata geçirildiğini duyurdu. Ali, mutabakatın devamı olarak güvenlik güçlerinin bir sonraki aşamada Kamışlı’da konuşlandırılmasının planlandığını belirtti.

service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haseke İç Güvenlik Komutanı Tuğgeneral Ali, Suriye İçişleri Bakanlığına bağlı iç güvenlik birimine ait bir konvoyun Haseke il merkezine giriş yapmasının ardından basın açıklaması yaptı.

Ali, Haseke ilindeki mevcut güçlerle koordinasyon içerisinde kentin iç güvenliğini devralmaya başladıklarını belirterek, YPG’ye bağlı sözde güvenlik gücü “Asayiş” birimlerinin kademeli olarak Suriye İç Güvenlik güçlerine entegre edileceğini bildirdi.

Sürecin ilk aşamasının kısıtlı bir güç ve araç sayısıyla Haseke merkezinde başladığına dikkati çeken Ali, “Haseke şehrine sınırlı sayıda güvenlik gücü ve aracıyla giriş yaptık, halk tarafından da karşılandık. Bu, Suriye hükümeti ile SDG arasında 18 Ocak’ta varılan anlaşma maddelerinin uygulanması yolundaki ilk adımdır.” dedi.

Sonraki aşama Kamışlı

Haseke’de iç güvenliği devralma çalışmalarının ardından Kamışlı’ya geçeceklerini aktaran Ali, “

Bahsettiğimiz ikinci adım, yarın inşallah Kamışlı şehrine giriş yapılmasıdır. Bugün bu adım, her iki tarafın da sağduyusuyla oldukça sakin geçti.”

diye konuştu.
Tuğgeneral Ali,

“Anlaşma maddelerini uygulamak için hepimizin birbirimize yardımcı olması gerekiyor. Buradan herkesi, halkımızın sükuneti ve sabrı için destek olmaya çağırıyorum. Bu süreçte, her iki tarafın da anlaşmanın maddelerinin uygulanması noktasında kararlı olması önem arz ediyor.”

ifadelerini kullandı.

Nefret söyleminden uzak durulması çağrısında bulunan Ali, devlet yetkililerinin bu tür söylemleri kabul etmediğini vurguladı.

Ali, yarın Kamışlı’daki görüşmelerin ardından diğer maddelerin de uygulamaya konulacağını, bunlar arasında çeşitli yerel güçlerin, “Asayiş” birimlerinin ve denetim güçlerinin İçişleri Bakanlığı bünyesine dahil edilmesinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Suriye hükümeti ile terör örgütü YPG arasında imzalanan mutabakat kapsamında, Suriye İçişleri Bakanlığına bağlı iç güvenlik birimine ait bir konvoy, Haseke il merkezine giriş yapmıştı.

Anlaşmanın ilk adımı: Haseke’de entegrasyon süreci başladı
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Bir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!